Sfeerimpressie Regio Zwolle Congres 2015

7 jaar geleden

Regio Zwolle TV blikt terug op een succesvol congres

Het bedrijf Zuidberg Frontline Systems van Jeroen Zuideberg en Johannes Alderse Baas van DutchFiets uit Zwolle zijn de winnaars geworden op het Regio Zwolle Congres. Zij mogen zich een jaar lang ondernemer en starter van het jaar noemen. 

Regio Zwolle Congres

De winnaars zijn bekend gemaakt tijdens het Regio Zwolle Congres dat op 9 december in theater de Spiegel plaatsvond. Het jaarlijkse congres, dat door honderden ondernemers en bestuurders uit de regio werd bezocht, had als gastheer Jort Kelder. 

Belangrijk onderdeel van het congres was de presentatie van de Regio Zwolle Monitor, dé graadmeter voor sociaal-economische vooruitgang in de regio. Aan de hand van deze monitor kan geconcludeerd worden dat het uitstekend gaat met de economische ontwikkelingen in de Regio Zwolle. De monitor schetst goede vooruitzichten op het gebied van groei van omzet, winst en aantal banen binnen de regio. 

Logistiek Expertise Centrum

Thema van het Regio Zwolle Congres was dit jaar de logistieke sector. In aanwezigheid van een verscheidene kamerleden werd het Logistiek Expertise Centrum (L.E.C.) gelanceerd. 

Het L.E.C. is het eerste logistieke expertise centrum van Nederland, dat uitsluitend gerund wordt door ondernemers en waarbij slechts een faciliterende rol is weggelegd voor de overheid. De logistieke bedrijven in de regio denken in de toekomst door een hechte samenwerking een nog belangrijkere rol te kunnen gaan vervullen binnen de transportsector in Europa.